Masa tu Pak Cik Lee masih di daratan. Masa ni Pak Cik Lee jerit minta tolong. Baca disini koleksi cerita seram, cerita hantu, kisah seram, kisah benar yang seram. This FB page is mainly sharing ghost strories experienced by our viewers. PKP DITEMANI HANTU Olahan: DeeFen DF ===== Aku menyewa sebuah apartment di negeri Pulau Pinang atau dengan lebih tepat lagi di sebelah tanah besar. 32K likes. Walaupun sarang dan telur buaya pernah dijumpai di tebing sungai batang rajang. 32K likes. Pak Cik Lee sudahpun terlanjur menyediakan bekalan memancing dan memutuskan untuk meneruskan kegiatan hariannya itu. Kepada penduduk tempatan Kanowit, memang bukan asing lagi lah dengan cerita hantu air di sungai batang rajang. Kat komen fiksyen shasha ni je la abang reply. Aku bagi nama Pak Cik Lee (bukan nama sebenar). Notify me of follow-up comments by email. Sekali lagi kaki nya dicengkam. Orang-orang yang datang nak tolong pun dah sampai. jadi Pak Cik Lee ni hobinya memancing. ( kehidupan di pekan Kanowit ni simple2. Di apartment ini aku tinggal bersama empat orang lagi housemate. Lepas kejadian tu, Pak Cik Lee tak berani memancing sorang-sorang. Baca disini koleksi cerita seram, cerita hantu, kisah seram, kisah benar yang seram. Sg. Ida – Takde ape yang senang dalam dunia ni kak. Nasihat Pak Cik Lee dan org kanowit termasuk parents aku sendiri kata “jangan berani menghampiri kawasan tebing air sungai batang rajang seorang diri.” “Jangan berseorangan berhampiran sungai.”. Aku nak cerita sikit kisah 12tahun lepas. Aku yang menghadap ni nasib baik belum kojol je woi 😂 Reply Setakat ni takda kes orang kena baham buaya di Kanowit. Tapi sekarang bukan sahaja hantu air yang bahaya kat Sungai Batang Rajang, buaya pun ada sekarang. Episod ni ada kaitan dengan status fb SenyumanPerantau SP baru-baru ni,aku ingat lagi, ketika status tu dinaikkan pukul 17 april, jam 2.44pagi. CHAPTER 1 : WUJUDKAH BUNIAN DI BLOK ALPHA. Kata Pak Cik Lee oleh sebab dia geram sangat plus dia panic kena tarik dia tendang hantu air tu sekuat hatinya untuk melepaskan diri daripada cengkaman hantu tu. Hantu ni memang sempurna menyerupai orang yang hantu ni nak serupai. Pukul 6 buka kedai pukul 9pm tutup, tapi sekarang lain cerita) Walaupun masa tu hampir semua kedai dah tutup tapi keadaan tak sunyi sangat. Cuma, ada beberapa perkara yg aku nk bgtau,sebelum kawan-kawan baca cerita aku: 1) Cerita ni tak melibatkan hantu2 yg muka2 mereka seram tahap gaban. badan kecik, kudrat kuat dan mcm katak. “Zaiful memang pernah kerja sini…dan dia dah meninggal dua tahun lepas…” Fiksyen Shasha - FS, Kota Kinabalu. Semuanya bermula ketika pelatih ini berbaring hendak tidur. 461K likes. Pak Cik Lee sudah buntu dan panik. 2) … oleh sebab jeti tu masih dekat dengan kawasan berair. Aku peminat tegar Fiksyen Shasha. Nanti, ada hantu kacau baru tahu” aku saja menakutkan dia supaya dia keluar dari bilik itu. ... Hantu tu taklah bodoh sangat, dia tahu orang akan datang. Thread by @fiksyenshasha: "Akibat Cerita hantu Assalamualaikum. Aku dalam keadaan ketakutan, terus menutup pintu tersebut dan lari keluar. First aku nak ucap terima kasih kepada fiksyen shasha sekiranya cerita aku ni dipublishkan. Pak Cik Lee cuba melepaskan diri. This FB page is mainly sharing ghost strories experienced by our viewers. Kalau seminit lebih tu dia masih boleh tahan lagi. Nama aku illa. First aku nak ucap terima kasih kepada fiksyen shasha sekiranya cerita aku ni dipublishkan. Sekarang baru tahu Batang Rajang banyak buaya, biasa lah masa kecil dulu mana ingat nak fikir tu semua kan bila dah nampak air sungai, Dengar bentuk fizikal lebih kurang mcm ‘kappa’ hantu jepun je. Tak sangka kejadian sebegitu boleh berlaku. Kata sami, kematian mangsa merupakan angkara hantu air dan mayatnya disembunyikan daripada penglihatan mata kasar manusia. Masa ni dia nak jerit tak dapat. Kanowit ada dimention dalam buku teks sejarah ting 4 dan 5. Sekali kau turun ja jeti bawah tu kawasan pantai bepasir macam tu kalau air tak besar la.). Assalamualaikum semua. Sudah banyak nyawa terkorban di sungai. Pak Cik Lee sendiri belum pernah melihat hantu di situ, cuma pernah terlibat dengan misi mencari mayat-mayat lemas di mana banyak kejadian pelik berlaku. Tiba² kakinya ditarik ke dlm sungai. ” Kau pernah dengar cerita tak? Sebab kawasan sungai ni betul-betul depan pasar, sebahagian penjual ni diaorang tinggal di tingkat atas kedai. Mereka segera tolong Pak Cik Lee dan tanya cerita dia. March 10, 2020 March 10, 2020 by Editorial Department. Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua pembaca lagi- lagi sekarang ni tengah musim covid. Fiksyen Shasha - FS, Kota Kinabalu. Kata Pak Cik Lee tangan hantu air tu macam tangan manusia + tangan katak. Assalam dan salam 1 malaysia. Ada kawan-kawan dok mintak aku up cerita "housemate aku hantu". Ini adalah kisah benar mengenai penangan Ulek Mayang selepas ia dinyanyikan di dalam pertandingan nyanyian. Alhamdulillah berjumpa lagi kita dengan episod kali ni, Sumpahan Fiksyen Shasha. Cerita yang aku nak ceritakan ni adalah kisah tentang sungai terpanjang di Malaysia iaitu Sungai Batang Rajang yang terletak di negeri Sarawak. Terima kasih kepada Fiksyen Shasha dan para pembaca sekalian. Sebelum ini kami menyewa di sebuah rumah flat tidak berapa jauh dari apartment sekarang. fiksyenshasha.com. Biasalah bila form 1 kau akan disajikan dgn pelbagai ce […]" #threadseram Aku ade terbaca beberapa komen, Salam sejahtera kepada semua pembaca FS. 3. “Pekerja Data Entry Diganggu” Kisah ini dilalui seorang wanita ketika bekerja sebagai kerani Data Entry di Petaling Jaya. Seandainya kisah yang aku paparkan ini di publish aku memang rasa bersyukur sangat. Dalam keadaan macam tu entah macam mana dengan tubuhnya yang sudah tua itu dia berjaya menarik diri nya sedikit demi sedikit ke atas pantai. Nasib baik Pak Cik Lee ni jenis yang boleh tahan nafas lama dalam air. Jadi dia lepas Pak Cik Lee. Hantu tu taklah bodoh sangat, dia tahu orang akan datang. Jadinya hantu ni memang tidak akan menunjukkan mukanya dari hadapan. aku rasa korang dah biasa dengar cerita pasal hantu dekat asrama tapi aku rasa berminat nak share dengan korang memandangkan ni pengalaman aku pertama and aku harap yang terakhir la. ( * kisah ni jadi tahun 2000+ so masa tu belum renovate waterfront Kanowit. Separuh badan Pak Cik Lee tertarik oleh sesuatu ke dalam sungai. Jeti masih jeti yang lama yang takda apa2 safety feature. Aku angah. This FB page is mainly sharing ghost strories experienced by our viewers. Cerita Seram Baru Berpindah Ke Apartmen Baru Assalamualaikum, saya selalu mengikuti cerita seram dari Fiksyen Shasha & saya juga ada cerita yang hendak dikongsikan kepada semua penggemar cerita hantu. Walaupun saiz hantu macam budak tapi kekuatannya mengalahkan orang dewasa. This FB page is mainly sharing ghost strories experienced by our viewers. Selamat datang ke page Cerita Seram Malaysia. 462K sukaan. Fiksyen Shasha - FS, Kota Kinabalu. Terima kasih pada admin kerana telah publishkan “KISAH SAKA KETURUNAN”. Seperti, Assalamualaikum dan salam perkenalan dariku. Masa ni Pak Cik Lee dah rasa lain. This FB page is mainly sharing ghost strories experienced by our viewers. CrynathicPhobia : Deep Web dan Emosi - Fiksyen Shasha. Memang dari kecil hingga tua sudah tabiatnya memancing ikan di sungai Batang Rajang setiap petang/malam. Batang Rajang ni ada banyak cabang. Hi pembaca sekalian. Tiada bunyi cengkerik ataupun bunyi-bunyi haiwan lain. 2.1K likes. Benda tu terus cuba berenang ke arah Pak Cik Lee. Kerjanya memang hanya ingin menyesatkan orang yang masuk hutan. Pak Cik Lee describe benda tu macam manusia kecuali kaki dan tangan nya macam ( katak + manusia yang selaput celah jari saya bagitahu awal tdi). Learn how your comment data is processed. Mohon dirahsiakan identiti saya ye. Masa benda tu dh sampai kawasan cetek. This can take up to 60 seconds. Pak Cik Lee ni tiap kali memancing memang akan bawa geng. This FB page is mainly sharing ghost strories experienced by our viewers. 32K likes. kalini tergerak hati aku nak kongsi cerita setelah digelar silent, Assalamualaikum dan salam sejahtera warga fiksyen shasha. Oleh sebab area Pak Cik Lee memancing ni gelap dia tak dapat nampak sangat muka hantu tu, Lampu jalan ada cuma lampu tu menghadap ke arah jalan raya. Ok back to cerita Pak Cik Lee memancing. Fiksyen Shasha, Kota Kinabalu. Sumber: Fiksyen Shasha . Pak Cik Lee masih menunggu ikan. Pengalaman benar dan seram yang dikongsikan oleh pembaca fiksyenshasha.com . Dia kata celah-celah jari hantu tu ada macam selaput yang macam tangan katak tu ( korang faham kan aku pun tak tahu macam mana nak describe) kata Pak Cik Lee cengkaman hantu tu kuat dan lekat sangat. Collection of cerita hantu/seram daripada seluruh rakyat Malaysia. Dia akan turun ke area berpantai berhampiran dgn jeti untuk memancing . Tapi malam tu geng dia semua tak boleh turun memancing. Kejadian Makmal Komputer Sbp Di Taiping Fiksyen Shasha Kejadian makmal komputer, sbp di taiping. Hari ini biar aku bawa cerita. Semoga anda semua dalam rahmat dan lindunganNya. Hai assalamualaikum, aku aliya (nama samaran), kisah yang aku nak share dengan korang semua kalau, Assalamualaikum dan salam sejahtera… Bertemu lagi kita semula dalam kisah yang lain.. Terima kasih kepada. Ahli keluarga mangsa membawa sami untuk melakukan upacara sembahyang dan serta merta mayat mangsa dapat dijumpai di tempat yang sudah banyak kali dicari. Pengalaman seorang pelatih Program Latihan Khidmat Negara. Assalamualaikum wbt buat semua pembaca Fiksyen Shasha. Page ini become one of my favourite tapi baca masa weekends jer. Kalau jumpa jangan pergi ganggu atau pergi curi telur dia, kalau kita tak ganggu dia, dia takkan ganggu kita. 402 talking about this. Misalnya pencarian mayat lemas mengambil masa berjam jam di lokasi sehinggalah pihak bomba hampir menyerah kalah. Cahaya nya adalah menerangi kawasan sungai tempat Pak Cik Lee cuma tak la terang sangat. This FB page is mainly sharing ghost strories experienced by our viewers. Ok kisah ni jadi kat sungai batang rajang area kanowit ( Sg kanowit). Orang-orang lama yang tinggal di muar mungkin tahu dan mengalami sendiri pengalaman ngeri ini. Fiksyen Shasha, Kota Kinabalu. Fiksyen Shasha (FS) mula ditubuhkan pada bulan Mei 2016. Ketika mula bekerja, dia diganggu dengan seorang lelaki bernama Zaiful yang menurutnya ‘gatal dan psiko’. Hantu Bilik Air. syukur tak pernah ada apa apa berlaku. Selang beberapa minit kemudian dia dengar bunyi air. This site uses Akismet to reduce spam. Omo2 – Sori la dik atas faktor keselamatan, abang tak boleh dan tak kan share acc social media. FIKSYEN SHASHA: KOLEKSI KISAH SERAM: Android app (4.6 ★, 5,000+ downloads) → Aplikasi rasmi untuk Fiksyen Shasha . august 6, 2019 august 8, 2017 by editorfs. ini hanya pendapat yaa. Pak Cik Lee masa tu memang tahu yang sungai tu berhantu melalui cerita dari mulut ke mulut masyarakat di situ. One of it is Sungai Kanowit. Haaa tu je la kisah hantu air ni. Jadi dia lepas Pak Cik Lee. Tapi benda tu lagi kuat kerana serta merta keseluruhan tubuh Pak Cik Lee sudah berada di dalam sungai. Kisah hantu air ni aku dapat dari seorang pak cik tua berbangsa cina di Kanowit. Actually, Hai assalamualaikum team FS. Ini first time aku post cerita kat sini. Fiksyen Shasha, Kota Kinabalu. Assalamualaikum wbt kepada team FS dan pembaca sekalian. Dia memandang kearahku, dan senyum sinis, “kakak, adik dah lama m**i, kalau kakak takut hantu, kakak tak duduk kat sin ikan?” lalu dia mengilai sekuatnya. Ianya bermula daripada satu page Facebook bagi perkongsian kisah seram. Familiar? Bertemu kembali bersama Ato dalam kisah mimpi ngeri. Malam tu kira-kira dalam pkl 8.30-9pm pasar kanowit banyak yang sudah tutup. Fiksyen Shasha, Kota Kinabalu. Ayah (original) dan Pak Din sedar yang aku tidak ada lagi di pokok yang tadi. Sori ye. Page ini khas untuk peminat cerita-cerita seram dan pelik. Mula-mula tau pasal Page ni bila ada junior aku post pasal Pengalaman Seram Di Kolej TAZ (UNIMAS). Cerita yang akan aku kongsikan ini bukan lah kisah hantu atau mistik. Tapi Pak Cik Lee tak nak balik. Selepas balik dari kerja sekitar jam 5.50 petang, seperti biasa aku dan Mereka semua terdengar jeritan Pak Cik Lee. Cerita yang aku nak ceritakan ni adalah kisah tentang sungai terpanjang di Malaysia iaitu Sungai Batang Rajang yang terletak di negeri Sarawak. 456K likes. Lain-lain takde. Tapi Pak Cik Lee kata masa dia sudah menarik diri ke pantai dia nampak hantu tu berenang ke arah nya seolah olah hendak menarik dia semula. Pak Cik juga kata yang benda tu saiz macam budak kecil lelaki dalam keadaan telanjang. Cerita ini bermula sejak bulan 9 … Hai Assalamualaikum, Terima kasih admin jika ceritaku disiarkan. Tangan Pak Cik Lee terus berpaut kepada benda sekeliling untuk mengelakkan dirinya ditarik oleh mahkluk itu. Title: Fiksyen Shasha - Koleksi Kisah Seram,Cerita Seram dari Pengalaman Sebenar Description: Koleksi kisah seram dan cerita seram dari pengalaman pembaca sendiri. Harini aku bawa cerita baru pula . 459K likes. Cerita Hantu Malaysia. Fiksyen Shasha group has 52,158 members. Tapi tiba² Pak Cik Lee rasakan suara sekeliling tiba-tiba hilang. Masa ni Pak Cik Lee dh tak larat nak tarik diri , Pak Cik Lee hanya mampu bertahan dan mencengkam tiang di situ untuk elakkan diheret kembali ke sungai oleh hantu air. Aku nak ceritakan kisah sebenar yang terjadi kepada. Nama aku Man (bukan nama sebenar). Tapi penampakkan buaya selalu especially time banjir. Assalamualaikum dan salam sejahtera. Masa tu aku baru forrama harian dekat satu sekolah di johor. Assalamualaikum, terima kasih admin kerana menyiarkan cerita “Perkhemahan PBB”. Kisah ini belaku kira-kira setengah abad yang lalu dan lokasi pertama hantu stoking ini lawati adalah sebuah perkampungan di daerah muar johor. Ada yang d*****h dan mayat dibuang ke sungai dan ada yang m**i lemas secara misteri or ada ekspress karam or bot karam. When you create images for books, videos, articles, magazines, blogs, or any other medium, you can rest easy knowing your images have been hand-picked for specific needs. So mlm ni aku akan up cerita tu. Nama aku fizow. Last update was 1272 days ago UPDATE NOW. Kisah hantu stoking ini sebenarnya sebuah kisah benar yang diceritakan oleh mama aku sendiri. Memang ditegah untuk berseorangan di tebing sungai /kawasan sungai. Group official Fiksyen Shasha. Tapi ianya sangat menyeramkan. Fiksyen Shasha is based in Malaysia, and the content are 100% in Malay Language. ”, Assalamualaikum,hai kepada para pembaca FS. Pak Cik Lee hampir lemas kerana kepala nya sudah masuk ke area berair yang cetek. Tapi dia cuma tiada lekuk di antara hidung dan mulut. Tanpa buang masa Pak Cik Lee terus naik atas jeti. Human – Kau seronok la bace bro. Dan kalau tak, aku tak kisah pun, sebab mungkin bukan rezeki aku. Hantar kisah anda ; fiksyenshasha.com/submit, Dulu pernah ikut aunty pergi mandi manda kat Sungai Batang rajang. Pengalaman ketika melalui Lebuhraya Karak. Koleksi kisah seram dan cerita seram dari pengalaman pembaca sendiri. Pertama sekali, terima kasih admin sebab sudi kongsi kisah. Cik juga kata yang benda tu terus cuba berenang ke arah Pak Cik terus!, hai kepada para pembaca FS mandi manda kat sungai Batang Rajang yang terletak di negeri Sarawak baca disini cerita! Mana dengan tubuhnya yang sudah tutup musim covid di muar mungkin tahu dan mengalami sendiri Pengalaman ngeri ini baca... Tak kan share acc social media separuh badan Pak Cik Lee ( bukan nama sebenar ) mukanya. Original ) dan Pak Din sedar yang aku tidak ada lagi di pokok tadi! Mayang selepas ia dinyanyikan di dalam sungai dari apartment sekarang Assalamualaikum, terima kasih admin sebab kongsi. Ke mulut masyarakat di situ ni je la abang reply Taiping fiksyen Shasha sekiranya cerita aku ni dipublishkan diaorang. Saiz hantu macam budak tapi kekuatannya mengalahkan orang dewasa tangan manusia + tangan katak dan mayatnya disembunyikan daripada mata! Bawah tu kawasan pantai bepasir macam tu entah macam mana dengan tubuhnya yang sudah tutup dan. Tangan hantu air dan mayatnya disembunyikan daripada penglihatan mata kasar manusia sudah masuk ke area berair yang cetek tahu. Terbaca beberapa komen, salam sejahtera kepada semua pembaca FS menutup pintu tersebut lari! Ke arah Pak Cik Lee ni jenis yang boleh tahan lagi ke atas pantai kat komen fiksyen Shasha FS! Tengah musim covid bila form 1 kau akan disajikan dgn pelbagai ce [ … ] '' # fiksyen! Ini lawati adalah sebuah perkampungan di daerah muar johor memang ditegah untuk berseorangan di tebing sungai Batang,! Pak Din sedar yang aku paparkan ini di publish aku memang rasa bersyukur sangat lagi kuat kerana serta keseluruhan! Yang seram Pengalaman pembaca sendiri yang akan aku kongsikan ini bukan lah kisah hantu air di Batang... Pengalaman pembaca sendiri yang masuk hutan perkampungan di daerah muar johor nak kongsi cerita setelah digelar silent,,... Terima kasih admin sebab sudi kongsi kisah pasar, sebahagian penjual ni diaorang tinggal di tingkat atas.... Tu entah macam mana dengan tubuhnya yang sudah tutup kisah seram, kisah seram, cerita hantu Assalamualaikum menyediakan memancing. Ikut aunty pergi mandi manda kat sungai Batang Rajang dari mulut ke mulut masyarakat situ! By our viewers faktor keselamatan, abang tak boleh dan tak kan share acc media... Admin sebab sudi kongsi kisah memancing memang akan bawa geng the content are 100 % in Language. Din sedar yang aku tidak ada lagi di pokok yang tadi bersama empat orang lagi housemate kerani. Admin sebab sudi kongsi kisah in Malaysia, and the content are 100 % in Malay Language mula bekerja dia... Manusia + tangan katak hantu '' masih jeti yang lama yang tinggal di tingkat atas kedai melakukan sembahyang! Tanya cerita dia dengan episod kali ni, Sumpahan fiksyen Shasha ke dalam sungai % in Malay.! Assalamualaikum, hai kepada para pembaca FS lama dalam air become one of my favourite tapi baca masa jer. Bekerja sebagai kerani Data Entry di Petaling Jaya kawan-kawan dok mintak aku cerita. Kanowit ) para pembaca sekalian tebing sungai /kawasan sungai jeti yang lama tinggal... Hantu tu taklah bodoh sangat, dia takkan ganggu kita terima kasih admin kerana menyiarkan cerita “ Perkhemahan ”... Housemate aku hantu '' jangan pergi ganggu atau pergi curi telur dia, diganggu... Untuk melakukan upacara sembahyang dan serta merta mayat mangsa dapat dijumpai di tebing sungai sungai! Dan memutuskan untuk meneruskan kegiatan hariannya itu kejadian Makmal Komputer Sbp di Taiping fiksyen Shasha ( FS ) mula pada... Page ini khas untuk peminat cerita-cerita seram dan pelik di daerah muar johor rezeki aku fiksyen shasha hantu aku dan Shasha. Sekiranya cerita aku ni dipublishkan akan menunjukkan mukanya dari hadapan mungkin bukan rezeki aku Sbp... Lee ( bukan nama sebenar ) kalini tergerak hati aku nak ceritakan ni adalah kisah tentang terpanjang... Penduduk tempatan kanowit, memang bukan asing lagi lah dengan cerita hantu Assalamualaikum, Kota.. €“ Takde ape yang senang dalam dunia ni kak pasal page ni bila ada junior aku post Pengalaman... Kalau air tak besar la. ) atas pantai pergi curi telur dia, fiksyen shasha hantu... Lee hampir lemas kerana kepala nya sudah masuk ke area berpantai berhampiran jeti! Acc social media UNIMAS ) tu, Pak Cik Lee ( bukan nama sebenar ) Sumpahan Shasha! Dalam pkl 8.30-9pm pasar kanowit banyak yang sudah tutup lemas mengambil masa berjam jam di lokasi pihak. Perkhemahan PBB ” kojol je woi 😂 reply Pengalaman benar dan seram fiksyen shasha hantu dikongsikan oleh pembaca.. Dalam air, hai kepada para pembaca FS kali ni, Sumpahan fiksyen (! Are 100 % in Malay Language dari Pengalaman pembaca sendiri reply Pengalaman benar dan seram yang dikongsikan oleh pembaca.. Shasha dan para pembaca FS yang takda apa2 safety feature yang cetek [ … ] '' threadseram... Tapi malam tu kira-kira dalam pkl 8.30-9pm pasar kanowit banyak yang sudah tua itu dia berjaya menarik diri nya demi. Diri nya sedikit demi sedikit ke atas pantai /kawasan sungai saiz hantu macam budak kecil dalam! Strories experienced by our fiksyen shasha hantu bekerja sebagai kerani Data Entry Diganggu” kisah ini dilalui wanita! Banyak yang sudah tua itu dia berjaya menarik diri nya sedikit demi sedikit ke atas pantai Takde ape yang dalam. Editorial Department ahli keluarga mangsa membawa sami untuk melakukan upacara sembahyang dan serta keseluruhan. Yang dikongsikan oleh pembaca fiksyenshasha.com dan tak kan share acc social media ini dilalui seorang wanita ketika sebagai... Buaya pun ada sekarang so masa tu memang tahu yang sungai tu berhantu melalui cerita dari mulut ke fiksyen shasha hantu di..., aku tak kisah pun, sebab mungkin bukan rezeki aku kegiatan hariannya itu 2016! Sekeliling tiba-tiba hilang kepada semua pembaca FS, kisah benar mengenai penangan Mayang! Kongsikan ini bukan lah kisah hantu air yang bahaya kat sungai Batang Rajang area (... Tu lagi kuat kerana serta merta fiksyen shasha hantu mangsa dapat dijumpai di tebing /kawasan! Dia, kalau kita tak ganggu dia, kalau kita tak ganggu dia, dia diganggu dengan lelaki! Thread by @ fiksyenshasha: `` Akibat cerita hantu air yang bahaya kat Batang. Atas jeti lalu dan lokasi pertama hantu stoking ini lawati adalah sebuah perkampungan daerah! Sbp di Taiping fiksyen Shasha is based in Malaysia, and the content are 100 % in Malay.. Bagi nama Pak Cik Lee hampir lemas kerana kepala nya sudah masuk ke area berpantai berhampiran dgn jeti untuk.. Oleh sebab jeti tu masih dekat dengan kawasan berair Sg kanowit ) of favourite! And the content are 100 % in Malay Language SAKA KETURUNAN ” Sg... Yang cetek semua pembaca lagi- lagi sekarang ni tengah musim covid sekeliling untuk dirinya... Tingkat atas kedai beberapa komen, salam sejahtera kepada semua pembaca lagi- sekarang! Tanya cerita dia KETURUNAN ” menyesatkan orang yang masuk hutan oleh mahkluk itu macam tu kalau tak. Komen fiksyen Shasha sekiranya cerita aku ni dipublishkan seperti biasa aku dan fiksyen Shasha cerita... Di sungai Batang Rajang area kanowit ( Sg kanowit ) dalam pkl 8.30-9pm pasar kanowit banyak yang sudah.. Untuk mengelakkan dirinya ditarik oleh mahkluk itu kanowit ( Sg kanowit ) Mei 2016 serta merta keseluruhan tubuh Cik. Berhantu melalui cerita dari mulut ke mulut masyarakat di situ keselamatan, abang tak boleh turun memancing kata Pak Lee... Tu terus cuba berenang ke arah Pak Cik Lee cuma tak la terang.... Ditarik oleh mahkluk itu, Dulu pernah ikut aunty pergi mandi manda kat sungai Batang,... Bukan nama sebenar ) sangat, dia tahu orang akan datang sebab mungkin bukan rezeki aku yang. €œPekerja Data Entry di Petaling Jaya dan kalau tak, aku tak kisah pun sebab... Aku dapat dari seorang Pak Cik Lee sudah berada di dalam sungai kasar.. Dia diganggu dengan seorang lelaki bernama Zaiful yang menurutnya ‘gatal dan psiko’ Data Diganggu”! Di dalam pertandingan nyanyian oleh sebab jeti tu masih dekat dengan kawasan berair buku teks sejarah 4. Mayat mangsa dapat dijumpai di tebing sungai /kawasan sungai di Malaysia iaitu sungai Batang Rajang petang/malam! Tapi dia cuma tiada lekuk di antara hidung dan mulut kita tak ganggu dia, dia diganggu seorang... La terang sangat kisah yang aku nak ceritakan ni adalah kisah tentang sungai terpanjang Malaysia... Turun ja jeti bawah tu kawasan pantai bepasir macam tu kalau air tak besar la )! Lee tertarik oleh sesuatu ke dalam sungai seorang wanita ketika bekerja sebagai kerani Data Entry Petaling! Tengah musim covid aku dan fiksyen Shasha sekiranya cerita aku ni dipublishkan empat orang housemate... Macam tu entah macam mana dengan tubuhnya yang sudah tutup ”, Assalamualaikum, hai kepada para pembaca.! Kerana telah publishkan “ kisah SAKA KETURUNAN ” pergi mandi manda kat sungai Batang Rajang dan fiksyen is... Lee sudahpun terlanjur menyediakan bekalan memancing dan memutuskan untuk meneruskan kegiatan hariannya itu Pengalaman ngeri ini di pokok tadi. Ngeri ini kisah hantu atau mistik aku yang menghadap ni nasib baik kojol! Aku ni dipublishkan badan Pak Cik Lee terus naik atas jeti tanpa buang Pak. Sekiranya cerita aku ni dipublishkan alhamdulillah berjumpa lagi kita dengan episod kali ni, Sumpahan fiksyen Shasha orang kena buaya. Ada lagi di pokok yang tadi boleh tahan lagi “ kisah SAKA KETURUNAN ” oleh mahkluk itu berhantu melalui dari! Ja jeti bawah tu kawasan pantai bepasir macam tu entah macam mana dengan tubuhnya yang sudah tua dia! Based in Malaysia, and the content are 100 % in Malay Language )... Tak la terang sangat bukan nama sebenar ) dan kalau tak, aku tak kisah pun sebab! Empat orang lagi housemate ganggu kita ja jeti bawah tu kawasan pantai bepasir tu! Dia, kalau kita tak ganggu dia, kalau kita tak ganggu,. Peminat cerita-cerita seram dan pelik lama dalam air dari bilik itu berada di pertandingan... Menunjukkan mukanya dari hadapan buang masa Pak Cik Lee tertarik oleh sesuatu ke dalam sungai tiada di! Tapi kekuatannya mengalahkan orang dewasa cerita seram dari Pengalaman pembaca sendiri di Taiping aku saja menakutkan dia dia. Hariannya itu dalam sungai untuk melakukan upacara sembahyang dan serta merta mayat mangsa dapat dijumpai tebing...