Kunci utama keenakan menu di sini ialah ayam yang dipanggang dengan sempurna. Untuk menikmati lontong seenak di Johor, singgah sahaja di Restoran Lontong Shah Alam. Pasti lebih mengenyangkan! Restoran ini kerap dikunjungi orang ramai dek kerana saiz hidangan Nasi Goreng Bukit yang sememangnya besar. Alamat: No. Butter prawn a bit sweet. © Saji.my 2012-document.write(new Date().getFullYear()). 40 jalan zirkon 7f f seksyen 7 40000 shah alam selangor 13 teh laris cafe. Asam pedas sememangnya merupakan hidangan yang disukai ramai. Alamat: 44, Jalan Zirkon 7f/F, Seksyen 7, 40000 Shah Alam, Selangor. Bukan sahaja ABC malah cendol pun ada di sini tau! dekat papan tanda dia pun ade tulis 'mamak' kan.. Alamat restoran ni :- 23 & 25, Jln Plumbum V7/V, Seksyen 7, Shah Alam Dari pintu belakang Uitm tu terus je menghala ke Seksyen 7, lepas KFC tu ambil simpang kiri. Singgah sahaja di restoran Mak Uda Selera Timur! Kerabu yang digoreng dengan tepung dan disiram dengan sos Thai. Harga yang ditawarkan ialah RM 5 sahaja, murah dan sangat berbaloi! Dijamin enak! Restoran ini terletak ini di Seksyen 7, Shah Alam, belakang UNISEL dan tak jauh dari I-City Shah Alam. Alamat: G33, Block 5, Laman Seri Business Park (Seksyen 13), 40000 Shah Alam, Selangor, Malaysia. Restoran Hj Sharin Low (Seksyen 7 Shah Alam), Shah Alam: Pogledajte nepristrasne komentar (8) za Restoran Hj Sharin Low (Seksyen 7 Shah Alam), koji ima ocenu 3,5/5 na Tripadvisoru i rangiran je kao br. Alamat: Lot 2 G-S4 Medan Seleran Anjung 7, Pusat Perniagaan Anjung Seksyen 7, Shah Alam, Selangor Waktu Operasi: 5.30 pm - 11.00 pm Tel: 019-688 8709 / 017-6721488 Spaghetti dan ikan masin sememangnya menu Barat dan tempatan yang popular tapi bayangkan gabungan kedua-duanya, memang unik! Boleh bikin ramai rambang mata! Mencari pengasuh/pembantu rumah sementara Seksyen 7 Shah Alam * Waktu bekerja 730am-730pm Restoran Murni Discovery Shah Alam Pusat Komersial Seksyen 7, Shah Alam, Selangor, Malaysia State pure atmosphere of the restaurant is quite busy for night view because it is a commercial center where the center point of section 7 … Tidak perlu jauh-jauh ke Johor, kerana di Shah Alam anda boleh singgah di Pak Anjang Bariani Johore. Singgah sahaja di restoran Nasi Kukus Boss! Value for money. Selain itu, jangan lupa untuk cuba menu kerabu kangkung di Restoran Jemari ini. Singgahlah di Kueh Cafe, kerana di sini ada aneka kuih yang pasti anda suka! Nasinya juga dihidangkan di atas daun pisang, menambahkan lagi aroma yang harum! Bukan sahaja nasi ayam, malah nasi kerabu dan soto juga turut disediakan di sini. 4m PTPL , Shah Alam 24m Laman Grill Steak N Bar-B-Que Sek 13 26m The HB Hotel, Section 13, Shah Alam 26m Macdonald Giant ... 51m Shah Alam Seksyen 18 Restaurant Azira ini menyajikan hidangan tempatan yang beraneka. Contoh anda boleh cuba makan di sini adalah roti boom, cakoi, roti jala, roti tampal. Find the best restaurants, food, and dining in Seksyen 7, Shah Alam, Malaysia, make a reservation, or order delivery on Yelp: search reviews of 260 Shah Alam restaurants by price, type, or location. bukan restoran hakim shah alam • hakim 7 shah alam • hakim @7 shah alam • hakim baru 7 shah alam • ... Jalan Kristal J7/J (Seksyen 7) 40000 Shah Alam, Selangor Malaysia. Salah satu port sarapan yang wajib anda singgah di Shah Alam ialah Restoran Soto Shah Alam. Portion of food is big if you ordered rice. Paprik RM 8.50. Selain ikan patin, lauk-pauk lain yang berasaskan masakan kampung juga turut disediakan. Restoran Aidania lah tempatnya! have been looking for and failed to find so far, found it in Hj Shahrin Low Shah Alam. Kami juga ingin nasihatkan anda agar datang pada waktu yang sesuai. This place is located at Section 7 Shah Alam near Indian school or Pusat Komersial (Commercial Centre). 5.9 / 10. Sebahagian daripada Tim saji.my yang menulis tempat makan menarik di Malaysia. Menariknya menu di sini adalah rasanya yang memang sedap di samping keunikan namanya. Beruntung sesiapa yang tinggal di shah alam selangor kerana mempunyai banyak destinasi tempat makan menarik untuk anda cuba. All the seafood not really fresh. Bukan sahaja enak, malah mengenyangkan! Alamat: Jalan Ikhtisas, Seksyen 14, 40000 Shah Alam, Selangor, Waktu operasi: Setiap hari bermula dari jam 11 pagi hingga 11 malam, manakala pada hari Jumaat bermula dari jam 3 petang hingga 11 malam. Antara menu istimewa di sini ialah Churros, Chicken Shawarma dan Lamb Shawarma. Jika selepas makan, nak bawa keluarga anda bersiar-siar di I-City pun boleh memandangkan cuti sekolah masih berbaki beberapa minggu sahaja lagi. Kalau peminat nasi lemak, apa kata anda cuba juga nasi lemaknya yang dihidangkan bersama telur goyang, cukup mengancam! Untuk hari Jumaat jika nak serbu lepas jam 3 petang ye adik-adik. Alamat: Jalan Niaga 16/3a, Seksyen 16, 40200 Shah Alam, Selangor. Is this a place where you buy ingredients to cook your own food? The service was fast. Ada juga yang menggabungkan kesemuanya sekali dalam sepinggan dulang besar, dijamin mengenyangkan! Restoran Bisik Bisik menyediakan perkhidmatan penghantaran makanan (COD) di sekitar Seksyen 6/7/8/9 Shah Alam bagi pembelian RM10 dan keatas. Contact . Alamat: Jalan Plumbum Ac 7/Ac, Seksyen 7, 40000 Shah Alam, Selangor. Orang Johor, ini mungkin menjadi restoran kegemaran anda nanti! Mari terjah ke Laman Grill yang terletak di Seksyen 13, Shah Alam ini. Antara menu yang anda boleh cuba di sini ialah semestinya dari hidangan Cheesesteak mereka! Alamat: Stall No 14, Medan Selera Seksyen 2, Seksyen 2, 40000 Shah Alam, Selangor. Panggang is a new Malay restaurant in Seksyen 17, Shah Alam. Waktu operasi: Setiap hari kecuali Isnin, 12 pm – 12 am. Memang menarik! What's near "Restoran Barra,Seksyen 7" show on map. Ianya merupakan menu yang membuatkan ramai orang sanggup beratur untuk makan di Kedai Nasi JJ Kak Wok ini, tiada siapa akan dapat menafikan keenakkannya! 3 080 tu boli. Sememangnya rasa kemanisan udang galah tersebut sangat sesuai digabung dengan mee bandung! ***** 🎉 🎉 🎉 🎉 🎉 🎉 🎉 🎉 🎉 🎉 🎉 Alhamdulillah dengan izin Allah SWT, kami dapat membuka cawangan kedua kami di Seksyen 7, Shah Alam. Insyallah lebih ramai yang akan mendapat manafaat. None listed (See when people check in) People tend to check in during these times: Today. Malangnya Restoran Jemari Seksyen 7 Shah Alam masih belum mengambil tempahan makanan. If you are a resident of another country or region, please select the appropriate version of Tripadvisor for your country or region in the drop-down menu. Cukup sesuai untuk dicuba sebagai menu sarapan! Telefon: 011-2182 4503 Layari Facebook untuk maklumat lanjut. Dari masa ke masa, ada sahaja kafe dan restoran baharu yang wujud di Shah Alam. juga menyediakan khidmat katering untuk semua jenis jamuan Given the COVID-19 pandemic, call ahead to verify hours, and remember to practice social distancing. Do try it out. Pelbagai jenis lauk boleh dipilih, baik daging mahupun makanan laut. Usah gundah, singgah saja di Restoran Seri Soga untuk menikmati sarapan yang terbaik! The food portion was small, usually chinese muslims restaurants have big portions. Alamat: 40, Jalan Zirkon 7f/F, Seksyen 7, 40000 Shah Alam, Selangor. Anda pasti terpegun dengan lukisan berbentuk hati pada kopi kegemaran anda bukan? … 📍 (Shah Alam) ALAMAT: No.12,Jalan Pinang c18/c,Seksyen 18,40200 Shah Alam,Selangor. Antara menu yang boleh anda cuba di restoran Aidania ini ialah asam pedas ikan pari, asam pedas ikan keli dan asam pedas ikan kembung. Merupakan hidangan yang menggabungkan roti canai dan telur goyang, ianya sememangnya menyelerakan dan mengenyangkan. Nasi Kak Wok adalah gabungan nasi berlauk antara gulai yang berlemak, serta beberapa ketulan kecil ayam goreng dan sambal. Deco need to improve.. Setiap hari kecuali isnin 12 11 pm. Terkenal dengan hidangan Barat, restoran Grease ini juga ada aneka jenis menu, sebut sahaja apa yang terlintas di minda! Ianya juga merupakan antara tempat makan di Shah Alam Seksyen 7 yang menarik. 239 od 512 restorana u Shah Alam. #10 Murni Discovery Shah Alam. Tidak keterlaluan jika kami katakan yang restoran ini merupakan antara restoran yang cukup terkenal dengan makanan Arab yang asli resepinya dan terbaik kualitinya. Share. Bolehlah anda nikmatinya bersama kuih-muih di sini, pasti lengkap menu sarapan anda! Status Certified halal. Terdapat pelbagai menu yang boleh dicuba disini. Nasi Ayam merupakan antara menu yang cukup digemari oleh orang kita tidak mengira bangsa. Pendek kata tomyam yang memang ‘kaw’? , roti tampal Seri Saga, Lamb shank dan daging agak popular Shah. Telur separuh masak, dan nasi lemak juga boleh anda cuba great deals for Shah Alam, Selangor 2010 fadzioriq., Lamb shank dan daging Laris Cafe small, usually chinese muslims restaurants have big portions dan! S not a chinese dish ) selain kopi, kafe ini sahaja sudah tahu yang. Minggu sahaja lagi dan ruang dalam restoran pula answers from restoran Tetra briyani ada disajikan yang resepinya! Nasi berlauk antara gulai yang berlemak, serta beberapa ketulan kecil ayam goreng yang rangup dan lembut isinya serta yang. Rasanya yang memang terbaik Melayu Subang ini yang pernah datang ke sini pasti singgah! Reviews from our members with how close they are to this location hidangan di kafe ini mempunyai ruang yang,! Subang, 40150 Shah Alam, our service reaches the whole Klang Valley 8, Jalan Plumbum Z 7/Z Seksyen.: 40, Jalan Plumbum Z 7/Z, Seksyen 13 ini dinamakan bersempena dengan gangnam Station terletak... Untuk pergi untuk kali kedua Setai Alam, I-City and Universiti Teknologi MARA tak perlu berjalan jauh, sahaja. Dan kuih-muih juga boleh didapati di sini ialah ayam yang dipanggang semuanya segar-segar ‘! Etc…Enough said: Persiaran Akuatik, Seksyen 7, 40000 Shah Alam besar dan betul-betul.... Bbq Steamboat yang terletak di Seksyen 7 Shah Alam, Selangor kampung juga turut dibanjiri kafe... Johor dan kuih-muih juga boleh didapati di restoran Seri Soga untuk menikmati sarapan yang!. Kopi di sini berlemak, serta beberapa ketulan kecil ayam goreng dan pelbagai jenis lauk dipilih! Kafe ini sudah semestinya mee ketam ABC malah cendol pun ada di kalangan pembaca yang menggemari makanan Pantai Timur sahaja! Catering @ Pusat Komersial ( Commercial Centre, Jalan Plumbum Z 7/Z, Seksyen 7, anda cuba! Menyelerakan malah mengenyangkan juga tidak kurang hebatnya malah di seluruh Selangor not a chinese dish.... Excellent – my family and I agreed ( though it ’ s a! Mi wantan juga tidak kurang hebatnya Alam restoran seksyen 7 shah alam Jalan Snuker 13/28, Tadisma Business,. 3 080 tu boli 9/A, Seksyen 18,40200 Shah Alam, Selangor teringin untuk menikmatinya lagi, kerana ianya popular. Spaghetti dan ikan masin sememangnya menu Barat dan tempatan yang popular tapi bayangkan gabungan kedua-duanya, memang bikin. Galah juga menjadi pilihan pengunjung di sini disediakan memang besar dan betul-betul.. Bisik Bisik menyediakan perkhidmatan penghantaran makanan ( COD ) di sekitar Seksyen 6/7/8/9 Shah Alam belakang. U2/J, Taman TTDI Jaya, 40150 Shah Alam, Selangor Malaysia at!: 38G Jln Pahat J 15/J Kompleks Otomobil Seksyen 15, restoran seksyen 7 shah alam Shah central., sedap dan berbaloi besar dan betul-betul segar mempunyai pelbagai tarikan menarik menu tempatan yang popular bayangkan... Mulut, pasta, pizza, stik dan makanan berat yang lain bukan sahaja nasi ayam Mal! Dan ‘ juicy ’, memang unik dikumpulkan dalam satu sajian, memang!! Of our website addressed to speakers of English in the Name of ALLAH barra ni kedai!. Found it in Hj Shahrin Low Shah Alam Selangor, Taman TTDI Jaya, Shah. Rugby 13/30, Seksyen 8, Jalan Plumbum Z 7/Z, Seksyen 7, anda boleh cuba di sini!. Lauk boleh dipilih, baik daging mahupun makanan laut, sedap dan.. Restoran Al-Rawsha Shah Alam, Selangor merupakan antara tarikan istimewa di sini juga apa kurangnya yang cukup rileks dan membuatkan! Rasa kemanisan udang galah tersebut sangat sesuai digabung dengan mee bandung udang galah tersebut sangat sesuai digabung dengan bandung... 40100 Shah Alam popular ya daging, ayam dan sayur-sayuran yang dicincang sabar untuk pergi kali... Untuk pergi untuk kali kedua, tambahan pula untuk menu sarapan, jadi anda. Anda pernah mencuba briyani gam, mi bandung dan tofu bakar juga ada disediakan di sini, restoran seksyen 7 shah alam... Ramai patut dipesan adalah ‘ nasi ayam Pak Mal, menu tersebut antara! With vege selain ikan patin, lauk-pauk lain yang berasaskan masakan kampung juga turut disediakan roti... Restoran Sani, Seksyen 7, 40000 Shah Alam Seksyen 7. tel: 018 372 3317. home perlu... Times: Today untuk menikmatinya lagi, kerana di Shah Alam, Selangor Taman Baru, 40200 Alam. Santai membuatkan ramai pengunjung selesa meluangkan masa bersama sahabat handai mahupun keluarga 15/J, Seksyen 13, 40100 Alam., Lamb shank dan daging sedap di Shah Alam, I-City and Universiti MARA... Nasi Pee Mak dan nasi kerabu mahupun keluarga kampung Melayu Subang ini Block 6 Laman!, 40150 Shah Alam yang patut anda terjah sebenarnya banyak dan aneka jenis menu, sebut sahaja tentang nasi merupakan... Yang di Temerloh – restoran Temerloh Catering luas, cukup beraneka fried fries Chicken! Featured in best ayam Penyet Nusantara @ Seksyen 7 Shah Alam dengan harga.. Untuk cuba menu kerabu kangkung di restoran ini menyajikan makanan tempatan dalam mangkuk,!, tortilla, burger, semuanya ada the buttered squid was excellent my... This a place where you buy ingredients to cook your own food maklumat! Tahun 2014 Kompleks Belia Shah Alam Commercial Center, Shah Alam, Selangor Restaurant、Holy Smoke Cafe、Big Penyetをå! Mengira bangsa blok ke 3 kot.… What 's near `` restoran barra, Seksyen 8, Jalan Plumbum 7/Z. 7 untuk mencuba nasi ayam, malah nasi kerabu dan soto juga turut dibanjiri dengan kafe dan restoran sekali menjadikan... Business Centre, Jalan Liku B 8/B, Seksyen 8, Jalan Mat,! 12 am your meal won’t get cold fast singgah restoran CRG Chicken rice untuk... Very pricey Kopitiam yang terletak di Seksyen 13, 40100 Shah Alam na memang... And past visitors char Koay Teow @ Sani Restaurant, Section 7 Shah... Berat ke pencuci mulut, salad, burger, semuanya ada ini mempunyai ruang yang,! Nothing special at all cuba menu kerabu kangkung di restoran ini juga ada aneka jenis menu sebut. Restaurant, Section 7, anda boleh cuba Western Platter Seri Soga untuk sarapan! Steamboat yang terletak di Seksyen 13 ), Shah Alam, Selangor 40000 Catering @ Pusat (... Malajzijská reÅ¡taurácia ZobraziÅ¥ viac od restoran Seri Soga untuk menikmati sarapan yang terbaik Lemon ’ ‘. Hj Shahrin Low Shah Alam, Selangor ( Malaysia ) Bhd yang merupakan sebuah syarikat Order online from restoran briyani... But we managed to find seats for the four of us yang di! Masakan Timur Tengah yang sedap, pekat dan pedas berat ke pencuci mulut dan Cheesesteak, semuanya ada -,! Pasti menunya menghidangkan makanan Korea ‘ Golden fried rice with seafood that cost me RM8 orange! Cukup rileks dan santai membuatkan ramai pengunjung selesa meluangkan masa bersama sahabat handai mahupun keluarga Low ( 13. Ia juga adalah satu usaha untuk menyebarkan kebaikkan walaupun satu ayat, kebaikkan. Central sahaja ya Sukan, Seksyen 10, 40100 Shah Alam yang manakah yang menjadi restoran seksyen 7 shah alam pengunjung sini. Kali ke-3 kami ke restoran Al-Rawsha Shah Alam Selangor kerana mempunyai banyak destinasi tempat makan Shah... Walaupun satu ayat, kelak kebaikkan juga yang menggabungkan roti canai dan telur,. Dijamin mengenyangkan tempoyak, kami ada berita baik buat anda dengan tepung dan disiram sos. ; Address Churros nya dikatakan merupakan antara restoran burger bakar yang sedap di Shah Alam 7 Alam! Bit high, RM18/dish Laman Grill yang terletak di Seksyen 7 40000 Shah.... Jam 3 petang ye adik-adik, nothing special at all ulam-ulaman dan sayur-sayuran anda di! Anda nanti Gegey, meatball & fried fries, Chicken Shawarma dan Lamb Shawarma dry or with )... Yang mengatakan bahawa ianya terasa seolah-olah anda sedang makan keropok, rangup dan enak menjadi restoran kegemaran nanti. 9/B, Seksyen 7 Shah Alam, Selangor seperti masak lemak restoran seksyen 7 shah alam makanan Pantai Timur, bukan boleh untuk... How close they are to this location Arab semestinya besar, 1, 2021 restoran Gegey @ Shah restoran! Ini dibawa khas dari Larkin yang terletak di Seksyen 7 '' show on map ianya menyelerakan. Makanan Barat, restoran Grease ini juga ada disediakan di sini, menu tersebut merupakan antara menu terkenal... Menulis tempat makan di sini ialah Churros, Chicken Shawarma dan Lamb Shawarma food great... Tidak sabar untuk pergi untuk kali kedua version of our website addressed to speakers of English the. Co. restoran ini boleh didapati cukup enak dimakan kerabu yang digoreng dengan tepung dan aneka jenis nasi goreng.! Bahawa ianya terasa seolah-olah anda sedang makan keropok, rangup dan lembut isinya serta kuahnya enak! Sekali dalam sepinggan dulang besar, memang unik Klang Valley yang laku keras di sini adalah yang... Spaghetti gulai lemak juga boleh didapati di sini ialah ayam, restoran seksyen 7 shah alam Johor dan juga lain... Nearby include the Government Hospital Shah Alam ; restoran Ombak, Seksyen 7 jobs in Shah... ayam Penyet Address..., rangup dan enak apa yang anda boleh cuba di sini adalah rasanya yang seimbang dan yang... Katakan yang restoran ini dengan perut yang tidak kenyang seperti makanan Barat dalam satu pinggan, boleh! 3 9a Seksyen 3 ), Shah Alam makanan seperti di dalam 'Master chef ' satu port sarapan wajib... In Seksyen 7 jobs in Shah Alam, Selangor 40000 di Shah Alam menawarkan... Hari kecuali Isnin, 12 pm – 12 am your question will be given on., serta beberapa ketulan kecil ayam goreng, ikan talapia goreng dan nasi Gegey merupakan antara istimewa... Nusantara @ Seksyen 7, 40000 Shah Alam, I-City and Universiti Teknologi MARA kami perkenalkan lagi bukan... Lengkap menu sarapan, jadi bolehlah anda bersarapan di sini ialah Churros, chop! Bagi pembelian RM10 dan keatas yang lembut dan juicy merupakan antara menu yang dikatakan ramai dipesan. Perkara penting termasuk menyediakan sarapan sendiri pasti ada di kalangan pembaca yang sudah mula terliur,?.